Masline, kapare, avokado... Pripremite morsku salatu na mediteranski način

MORSKA SALATA

Mediteranska prehrana ovih je dana najbolja gastro preporuka. Iako je ljeto pri kraju energetski unos potrebno je dobro balansirati i obratiti pažnju na sezonske namirnice.

Upravo zato poznata malostonska obitelj Šare iz restorana Bota Šare preporuča jela koja će nam dati svježinu, dobar energetski unos, ali i šarenilom namirnica oduševiti bližnje.

Smiruje glavobolje, štiti srce, regulirala probavu... Lovorov list čuva naše zdravlje

Morska salata uvijek je dobar izbor za predjelo ili pak međuobrok. Ovaj miks zelene salate, rikule, kapara i maslina uz dodatak avokada savršen je obrok i visoko je među preporukama nutricionista.

Što više boja na tanjuru to će naš obrok biti zdraviji. Kasno ljeto idealno je vrijeme za brojne kombinacije sljubljivanja morskih plodova i povrća koja će našem tijelu pružiti užitak i zdravlje.

Specijalitet dalmatinske kuhinje – salata od sipe s krumpirom

Sastojci:

  • Rikula
  • Zelena salata
  • Avokado 
  • Kapare 
  • Masline 
  • Motar 
  • Maslinovo ulje 
  • Stonska sol
  • Aceto Balsamico
  • Limun
  • Med

Priprema:

Salatu rikulu i avokado narezati i pomiješati, dodati kapare, masline i motar pa zaliti dresingom od maslinovog ulja, aceta, limuna meda i stonske soli.

Salata u sedam slojeva koju ćete poželjeti jesti svaki dan!

Foto: Promo

 Prati nas na Viber Public Chatu!