Volite dagnje, škampe, kozice? Imamo jednostavan i ukusan recept za svaki dan

morski plodovi

Ljeto je idealna prilika da uživate u morskim delicijama, ali i poigrate se prezentacijom jela. Namirnice koje pršte bojama pri tome su vaš najbolji saveznik.

Sastojci:

  • škampi
  • dagnje
  • kozice 
  • luk
  • češnjak 
  • koncentrat rajčice 
  • krušne mrvice 
  • sezonsko povrće
  • 100 ml bijelog vina 
  • maslinovo ulje

Kako napraviti savršen rižoto od plodova mora?

Priprema:

Morske plodove očistite, dobro isperite, kuhajte dvadesetak minuta. U međuvremenu na žlici maslinova ulja ispržite luk i češnjak, podlijte vinom i pustite da lagano krčka.

Kad vino reducira, dodajte koncentrat rajčice, krušne mrvice i miješajte dok ne dobijete gustu, kremoznu smjesu.

Smanjite vatru, dodajte morske plodove, lagano kuhajte još nekoliko minuta. Poslužite na posteljici od svježeg povrća i po želji dodajte naribani sir.

Zasolite hranu bez korištenja soli! Evo 6 najukusnijih ideja

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!