Ugrijte se ovim varivom od graha i ječma!

Grah ječam varivo juha shutterstock 483182614

Grah je jedan od najomiljenijih zimskih namirnica, pogotovo kada ga pripremimo u obliku variva te tako ugrijemo organizam.

Sastojci:

  • 1 kg graha
  • 150 do 200 grama ječma
  • 2 luka
  • češnjaka po želji
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žličice crvene paprike
  • par listića lovora
  • sol
  • papar
  • papar u zrnu
  • ulje

Priprema:

Grah večer prije kuhanja namočiti u hladnoj vodi. Ocijediti ga i staviti kuhati. Kad prokuha, pustiti nekoliko minuta da vri, pa ocijediti. Naliti hladnu vodu te nastaviti kuhati, dodati luk, češnjak, crvenu papriku, lovor, papar, papar u zrnu i ulje. Nešto kasnije dodati i ječam te pustiti da kuha na laganoj vatri. Povremeno promiješati da ne zagori te po potrebi dodati vode.  

Pri kuhanju vodite računa da se ječam i grah kuhaju istodobno, a ako je grah tvrd - ječam dodajte nešto kasnije. 

Pogledajte i recept za varivo od crvenog graha i poriluka koje morate pripremiti, a pročitajte i 5 najčešćih mitova o pivu

Foto: Shutterstock

G.H. 

 Prati nas na Viber Public Chatu!