Rješenje za bolan vrat: manipulacija kralježnice i vježbanje

Masaza, vrat

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako su manipulacija kralježnice i kućno vježbanje učinkovitiji za dugotrajno olakšavanje bolova u vratu od lijekova.

"Naše je istraživanje pokazalo da bi se pacijenti, kad je bolan vrat u pitanju, trebali okretati i drugim oblicima liječenja, a ne samo tabletama za ublažavanje bolova. I dok će nekima bolje djelovati manipulacija kralježnice, drugi će osjetiti poboljšanje simptoma uslijed redovitog vježbanja. Terapija dakako mora biti individualna i prilagođena svakom pacijentu", poručuju znanstvenici.

kRezultati istraživanja su objavljeni u najnovijem izdanju Annals of Internal Medicine.

Ukočenost i bol u vratu vrlo su česte tegobe koje se javljaju u svakoj dobi. Mogu biti posljedica kontrakcije mišića, a otežavaju kretanje i stvaraju osjećaj neugodne ukočenosti!. Provjerite koji su sve mogući uzroci bolova u vratu i spriječite nastupanje boli u budućnosti. Kao što su švedski studenti pokazali, bol ne čeka stariju dob.

6 razloga boli u vratu

Vježbe za vrat

Ako je bol u vratu izazvana dugotrajnim sjedenjem ili spavanjem u nepravilnom položaju, dobra je vijest da možete spriječiti pogoršanje simptoma, popravljanjem držanja tijela. U liječenju može pomoći i fizikalna terapija. Predstavljamo vam jednostavne vježbe za ublažavanje boli u vratu.

Vježba: Razgibavanje vrata
Vježba: Istezanja muskulature vrata


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!