Ove će domaće kiflice oduševiti sve ukućane
Ako ste kulinarski početnik, ovo je idealan recept za vas, a može se grickati nekoliko dana
Kako ih pripremiti?
- 1,5 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
- 1,5 žličica svježe nasjeckanog timijana
- 1/8 žličice crnog papra
- 1 žlica maslaca
- ¼ žličice češnjaka u prahu sol
- Zagrijte pećnicu. U posudi pomiješajte papar i začine. Tijesto stavite na masni papir. Smjesu začina rasporedite po tijestu.
- Preklopite tijesto tako da dobijete dva trokuta. Izrežite oblike tako da dobijete 12 (ili 24 manjih) grisina.
- Rastopite maslac i u njega stavite češnjak u prahu. Rasporedite po tijestu te lagano posipajte sol. Pecite na 180 stupnjeva 14 minuta – dok ne poprime žuto zlatnu boju.
Napravite sami zdravu verziju poznatih preljeva za salatu
Umak od avokada
Sastojci:
- ⅓ šalice grčki jogurt po izboru
- ⅓ šalice usitnjenog avokada
- prstohvat morske soli
- 1 žličicu svježe stisnutu sok od limete (ili limuna)
- 2 žlica meda
Priprema: U blenderu pomiješajte sve sastojke i uživajte! Iako ga možete držati u hladnjaku par dana, najbolje je kada se posluži odmah.
Avokado – čuvar zdravlja i ljepote
A. A.
Foto: Shutterstock