Nutricionistica Mirela Marić iz Nutrilife Centra donosi nam prijedlog zdravijeg blagdanskog jelovnika za cijeli dan.
Šunka – sve što trebate znati o omiljenoj blagdanskoj namirnici
DORUČAK [21%]
- 100 g dvopeka
 - čaj od mente
 - 50 g purećih prsa u ovitku
 
MEĐUOBROK I [4%]
- cijela jabuka
 
RUČAK [41%]
- 2 kuhana jaja
 - 170 g palente kuhane bez soli
 - 10 g hrena
 - šalica juhe od rajčice
 - 100 g šunke dimljene kuhane
 - 50 g rotkvice
 
MEĐUOBROK II [18%]
100 g biskvita (običnog, nemasnog)
VEČERA [17%]
105 g kiselih krastavaca
2 šnite integralnog kruha
150 g svježeg kravljeg sira (obr. mlijeko)
Ukupno za dan: energijski unos 1.991,20 kcal, ugljikohidrati 269,19 g, masti 60,67 g, proteini 95,18 g
Mladi luk i hren – nezaobilazna uskrsna kombinacija

Foto: Shutterstock




