Nutricionistica Mirela Marić iz Nutrilife Centra donosi nam prijedlog zdravijeg blagdanskog jelovnika za cijeli dan.
Šunka – sve što trebate znati o omiljenoj blagdanskoj namirnici
DORUČAK [21%]
- 100 g dvopeka
- čaj od mente
- 50 g purećih prsa u ovitku
MEĐUOBROK I [4%]
- cijela jabuka
RUČAK [41%]
- 2 kuhana jaja
- 170 g palente kuhane bez soli
- 10 g hrena
- šalica juhe od rajčice
- 100 g šunke dimljene kuhane
- 50 g rotkvice
MEĐUOBROK II [18%]
100 g biskvita (običnog, nemasnog)
VEČERA [17%]
105 g kiselih krastavaca
2 šnite integralnog kruha
150 g svježeg kravljeg sira (obr. mlijeko)
Ukupno za dan: energijski unos 1.991,20 kcal, ugljikohidrati 269,19 g, masti 60,67 g, proteini 95,18 g
Mladi luk i hren – nezaobilazna uskrsna kombinacija
Foto: Shutterstock