Svi se slažemo da se radi o savršenom ljetnom zalogaju.
Ponekad je potrebno samo pogledati društvene mreže da se prisjetimo nekih genijalnih kulinarskih trikova. Na jedan nas je podsjetio Adam Roberts koji je slavu stekao blogom o hrani. Podijelio je trik kako ispeći patlidžan da bude savršeno hrskav i lijepe tamne boje, upravo kakav mora biti.
Naziva ga najboljim trikom kojeg je naučio iz kuharica, a stvar je u tome da se patlidžan ne peče na rešetki već se stavi na tavu i na dno pećnice. Ako radite lazanje od patlidžana, on nudi još jedan trik. Prema njegovim riječima nije samo dovoljno da ih stavite na tijesto, treba ih zapeći u pećnici na visokim temperaturama.
U ovome se krije tajna najboljih jaja na oko koje ćete ikada pojesti – isprobajte chefov trik
Dodaje i kako nakon samo 15 minuta u pećnici i samo malo okretanja, patlidžan postaje savršene tamne boje i hrskav. Takva će priprema uzrokovati i pojavu puno pare u pećnici pa budite oprezni kada ju otvarate.
Postoji li recept koji bi svatko morao probati?
Zanima vas, ali ne možete odlučiti kako ga pripremiti? Prvi recept kojeg biste mogli isprobati je baba ghanoush.
- 1 veliki patliđan
- Maslinovo ulje
- Sol
- 2 režnja češnjaka, usitnjena
- 3 žlice limunova soka
- 60 ml tahina
- Svježe mljevenog papra
- Ruj – malo za ukras
Ako imate ovu bolest, oprezno s lubenicom – liječnica upozorava na što trebate paziti
Priprema:
- Zgrijte pećnicu na 215 stupnjeva Celzijevih i patliđan prepržite na pola, po dužini, posolite, premažite uljem i pecite dok ne omekšaju i potamne na rubovima.
- Izvadite meso, a koru maknite. Meso stavite u procesor, dodajte papar, limun, tahini i ostavite da se miješa.
- Stavite u hladnjak sat vremena, a prije posluživanja ukrasite. Poslužite uz pita kruh, čips ili nasjeckano povrće.
A. A.
Foto: Shutterstock