Tradicionalno japansko jelo jednostavno je i brzo za pripremu, a na ovaj način možete spravljati raznovrsne namirnice.
Imajte na umu da je povrće u tempuri na japanski način, brzim i kratkotrajnim prženjem, zdravije od pohanoga na klasičan način.
Ako do sada niste probali tempuru, nadamo se da će vas ovaj recept potaknuti da to učinite.
Sastojci:
800 g raznovrsnog povrća ovisno o sezoni (paprika, luk, tikvice, komorač, cvjetača, brokula)
250 g oštrog brašna
250 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
2 bjelanca
7 dl vode rashlađene ledom
sol
ulje za prženje
sojin umak
Priprema:
1. Povrće narežite na štapiće ili odvojite u cvjetiće te osušite papirnatim ubrusom.
2. U brašno pomiješano s praškom za pecivo pjenjačom umutite bjelanca i hladnu vodu. Tekuće tijesto kratko još ohladite u hladioniku.
Ulje zagrijte.
3. Povrće posolite pa umačite u tijesto i kratko ga ispržite. Izvadite ga šupljikavom žlicom na papirnati ubrus da se upije suvišna
masnoća.
4. Poslužite toplo uz umak od soje.
Dobar tek!
S.J.