Začini će obogatiti okus i miris vaših namirnica. Uz to, svojim će ljekovitim svojstvima pozitivno utjecati na vaš organizam.
Paprika u prahu
Kapsaicin, jedan od glavnih sastojaka paprike u prahu, može potaknuti i osnažiti metabolizam, te umiriti preaktivni mjehur. Prah paprike možete dodati juhama, umacima i pizzama. Ustvari, dodajte je svakom karakternijem jelu!
Cimet
Dobra vijest za sve one koji pate od dijabetesa tipa dva! Cimet može doslovno stabilizirati šećer u krvi, time što potiče inzulin na normalan rad. Istraživanje je otkrilo da cimet smanjuje razinu glukoze u krvi čak i do 29 posto. Ovaj začin možete staviti na svježe voće, žitarice ili u jutarnju kavu. Možete ga također dodati i jelima od chillija.
Kurkuma
Ovaj blijedožuti začin, popularan u srednje istočnoj kuhinji, jedan je od glavnih sastojaka dobro nam znanog curryja. Kurkuma može spriječiti karcinom gušterače i potaknuti organizam na borbu protiv upale crijeva, bolesti koja pogađa veliki broj svjetske populacije. Kurkumu dodajte juhama ili prženim jelima, a možete ju staviti i u vrući čaj. Kako biste ublažili njen okus, čaju još dodajte i žilčicu meda.
K.R.