Canelloni su vrsta tjestenine koja oblikom nalikuje na šuplje valjke. Zato su izvrsni za razna punjenja i nadjeve.
Od sira i špinata do mesa – sami se odlučite za varijantu koja vam najbolje odgovara. Naravno, prave canellone možete napraviti i sami, a za sve one užurbane, poslovne ljude tu je, jednako dobra, kupovna varijanta.
Sastojci:
Za umak:
40 g maslaca
50 g brašna
¾ l mlijeka
sol, muškatni oraščić, cayenne papar
100 g parmezana
Za nadjev:
600 g kravljeg sira
75 g otopljenog maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
3 žumanjka
po 20 g majčine dušice, bosiljka i peršina
Osim toga:
12 cannellona i 1 žlica maslaca
Priprema:
1. Otopite maslac, dodajte brašno, a zatim mlijeko. Začinite i stalno miješajući zakuhajte, te pustite da lagano ključa oko 25 minuta. Dodajte 50 g sira i miješajte dok ne dobijete glatki umak.
2. Za nadjev izmiješajte sve sastojke s fino nasjeckanim začinskim biljem. Pomoću vrećice za štrcanje napunite cannellone nadjevom.
3. Polovicu umaka ulijte u velik, maslacem premazan kalup. Posložite cannellone, prekrijte ih ostatkom umaka i posipajte preostalim sirom.
4. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite na 200oC oko 40 minuta. Nakon 20 minuta prekrijte ih alu folijom da ne zagore.
5. Cannellone poslužite s umakom od rajčice.
Dobar tek!
S.J.