Kineske palačinke nisu nimalo slične palačinkama koje se u nas jedu kao desert. Rade se od tradicionalnih namirnica kineske kuhinje, a odlikuje ih bogat i raznolik okus.
Priprema je vrlo jednostavna, a jednom kad zavolite kombinaciju slatkog i slanog, ovaj obrok stalno ćete kuhati!
Potrebno vam je:
4 deblje palačinke
Za nadjev:
40 dag svinjetine
½ konzerve kompota od ananasa
10 dag sojinih izdanaka
2 mlada luka
2 žlice umaka od soje
1 bjelanjak
1 komadić đumbira
1 režanj češnjaka
3 žlice škrobnog brašna
malo mljevene vrlo ljute paprike
2 žlice ulja
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte bjelanjak, 2 žlice škrobnog brašna, usitnjeni češnjak i naribani đumbir, te promiješajte svinjetinu narezanu na komadiće. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta.
2. U međuvremenu ocijedite ananas i polovicu narežite na komadiće. Tako narežite i mladi luk.
3. Na ulju pržite meso 3 minute, dodajte luk, veći dio sojinih izdanaka i ananas. Zalijte umakom od soje i pržite još 5 minuta.
4. Preostalo škrobno brašno otopite u ½ dl sirupa od kompota od ananasa i umiješajte u jelo, te maknite sa štednjaka i miješajte još 1 minutu.
5. Začinite da jelo bude vrlo ljuto. Rasporedite na palačinke čim se ispeku, ukrasite sojinim izdancima i mladim lukom.
Dobar tek!
S.J.