Vrijeme pripreme: 30 minuta
Potrebni sastojci
150 g sira Ementaler, naribanog
50 g maslaca ili margarina
1 manja glavica luka, sitno sjeckanog
1 srednja naribana mrkva
1 žlica brašna
2 dcl vrhnja za kuhanje
2 dcl tople vode
2 dcl toplog mlijeka
malo worchestera
sol, bijeli papar
Priprema
1. Na laganoj vatri rastopimo maslac i dodamo nasjeckan luk, posolimo i pržimo dok ne omekša, 5 minuta. Dodamo naribanu mrkvu i dalje kuhamo dok mrkva omekša. Dodamo žlicu brašna, izmiješamo sve na laganoj vatri.
2. U zdjelici izmiješamo toplo mlijeko i vodu pa lagano uz miješanje dodamo u lonac sa lukom i mrkvom, pustimo da zakuha i dodamo par kapi worchestera. Skinemo sve s vatre i izmiksamo štapnim mikserom te dodamo vrhnje za kuhanje.
3. Vratimo sve ponovno na laganu vatru i uz miješanje dodamo naribani sir, kuhamo dok se sir potpuno ne otopi. Serviramo toplo.
Nada Duhović
Just good food