Recept je iz emisije “Dobro jutro Hrvatska” odmah mi se učinio odličnim i jednostavnim, posebno za ljude s pomanjkanjem vremena, kao što sam to opet ja…
Potrebni sastojci
300 g gotovih tortellina (sir, pršut ili gljive)
maslinovo ulje
sol
1 češanj češnjaka
50 g maslaca
200 g mozzarelle, narezane na kockice
200 ml rajčice pasirane s par listova bosiljka (može i pelati)
100 g emmenthalera ili gaude
malo parmezana
Priprema
1. Tortelline prokuhati 10-15 minuta u posoljenoj, zakuhaloj vodi, začinjenoj s malo maslinova ulja i na polovice prerezanim češnjakom.
2. Tako prokuhane tortelline procijediti i premjestiti u maslacem namazanu vatrostalnu posudu.
3. Mozzarellu nasjeckati na kockice i rasporediti po tortellinima. U multipraktiku ispasirati pelate rajčica s par listova svježeg bosiljka te dobivenim umakom preliti tortelline s mozzarellom.
4. Sve posuti svježe naribanim emmenthalerom (ili gaudom), te s malo parmezana. Preostali maslac natrgati žličicom na manje komadiće i rasporediti po naribanom siru.
5. Zapeći (gratinirati) na 220° C oko15-ak minuta. Pričekati 10 minuta da se malo ohladi i da se upiju svi sokovi. Potom servirati.
Nada Duhović
Just good food