Dočekajte proljeće u dobrom raspoloženju uz osvježavajuću pileću salatu.
Osim što obiluje svježim sezonskim namirnicama, ova egzotična salata
puna je hranjivh sastojaka i vitamina.
Sastojci (za 2 osobe):
2 pileća filea bez kostiju
(svaki oko 150 g)
2 žlice ulja od kikirikija
svežnjić svježeg korijandra
sok jednog limuna (ili limete)
1 žličica naribanog svježeg đumbira
2 žlice sojinog umaka
1 veća naranča
6 cherry rajčica
4 rotkvice
2 pune šake miješane lisnate salate (matovilac, rikula, kristalka)
1 žlica neslanog kikirikija
sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
1. U manjoj zdjelici
pomiješajte limunov sok, đumbir, ulje, soja umak i sitno sjeckani korijandar.
Posolite i popaprite te dobivenom marinadom prelijte pileća prsa. Ostavite da
se marinira najmanje 30 minuta.
2. U međuvremenu ogulite i
filetirajte naranču, operite i prepolovite cherry rajčice, a rotkvicu narežite
na tanke kolutove. Lisnatu salatu operite, ocijedite, istrgajte na manje komade
i rasporedite na tanjure. Na salatu rasporedite rajčice, rotkvice i naranče.
3. Piletinu izvadite iz
marinade i posušite ju kuhinjskim ručnikom pa ju ispecite na grill tavi.
Narežite na ploške i rasporedite na salatu i povrće. Prelijte marinadom i
pospite prženim kikirikijem.
Monika Topolko
Sweet Sensation