Ako želite na svoj stol iznijeti nešto malo drugačije i privući pažnju, bez previše uloženog truda, ova peciva su idealan izbor.
Sastojci:
200 g mljevenih oraha
200 g miješanih sjemenki sezama, suncokreta i
bundeve, krupno mljevenih
750-800 g namjenskog brašna za dizana tijesta
250 ml mlijeka
1 svježi kvasac (40 g)
2-3 žličice šećeražlica soli
bijeli papar
100 ml ulja
200 ml mlake vode
1 žutanjak i malo mlijeka
sjemenke bundeve
Priprema:
1. Pomiješajte sve suhe
sastojke sa brašnom i napravite udubinu. Kvasac rastopite uz dodatak šećera u
250 ml mlakog mlijeka pa ulijte na mješavinu brašna, oraha i sjemenki.
2. Ostavite da naraste. Dodajte ulje
i vodu i umijesite tijesto. Ostavite na toplom da udvostruči obujam,
Premijesite ga, podijelite na dva dijela, pa ponovo ostavite da udvostruči
obujam.
3. Razvaljajte na
otprilike 1 cm
debljine i izrezujte kotačićem oblik lista, pa onda nožem urežite žilice.
Slažite peciva na lim za pečenje i ostavite još desetak minuta da ponovo
narastu.
4. Premažite ih žutanjkom razmućenim
sa malo mlijeka i poslažite sjemenke bundeve. Pecite 20-tak minuta na 180-200°
C.
Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen