Riječ je o jelu koje možete napraviti vrlo brzo. Ukusni, meki i zasitni njoki napravljeni su od mladog kravljeg sira i špinata.
Gotove začinite umakom od maslaca i hrskavo preprženih listova kadulje, posipajte svježe naribanim parmezanom ili grana padano sirom… Svega nekoliko jednostavnih sastojaka stapa se u prekrasan sklad okusa. A sve to po receptu iz najnovijeg časopisa Sale & Pepe.
Potrebni sastojci
500 g svježeg špinata
500 g mladog kravljeg sira
80 g brašna
80 g naribanog parmezana ili grana padano sira
2 jaja
malo muškatnog oraščića
16 listova kadulje
40 g maslaca
sol
Priprema
1. Špinat očistite, listove operite pod mlazom vode. Opran i procijeđen ubacite u uzavrelu posoljenu vodu te kuhajte 3-4 minute dok listovi ne omekšaju. Rashladite pod hladnom vodom, procijedite i sitno nasjeckajte.
2. Sir i nasjeckan špinat vilicom dobro izmiješajte pa dodajte parmezan, jaja, malo muškatnog oraščića, malo soli i brašno. Kad dobijete ujednačenu izmiješanu smjesu napravite kuglice veličine oraha. Po potrebi dodajte još brašna.
3. Njoke uvaljajte u brašno i kuhajte u većoj posudi s puno posoljene vode koja lagano vrije. Maslac otopite u manjoj tavici, dodajte opranu i obrisanu kadulju, pa pržite dok listovi ne budu blago hrskavi.
4. Njoke ocijedite šupljikavom žlicom čim isplivaju na površinu, rasporedite ih u tanjur za posluživanje, začinite umakom od maslaca i kadulje. Poslužite uz preostali parmezan sa strane.
Nada Duhović
Just good food