Kruh vam stoji već nekoliko dana i nije mekan i ukusan kao što je bio. Što napraviti s njim? Dajemo vam nekoliko savjeta kako iskoristiti stari kruh i pripremiti ukusno jelo.
1. Pohani kruh
Potrebni sastojci za 4 osobe:
4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
3 žlice ulja
Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Pržite ga u ulju dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
2. Okruglice od kruha
Potrebni sastojci za 4 osobe:
8 šnita kruha
3 dcl mlijeka
malo peršina
3 jaja
sol i papar
Kruh narežite na kockice i prelijte vrućim mlijekom. Ostavite da odstoji 20-ak minuta. Za to vrijeme nasjeckajte peršin. Peršin i jaja dodajte žemljama i dobro promiješajte. Smjesu umijesite vlažnim rukama, dodajte sol i papar, te oblikujte kuglice (otprilike 12 komada). Zakuhajte slanu vodu i u njoj 15 minuta kuhajte okruglice na laganoj vatri. Nakon toga ih izvadite i ocijedite. Poslužite sa umakom ili zeljem i kobasicom.
3. Napravite krušne mrvice
Narežite šnite kruha na kockice i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Ostavite u pećnici 20-ak minuta, dok se ne osuši do kraja. Izvadite ga, ostavite da se malo pohladi i zatim valjkom usitnite u mrvice.
4. Zapečeni sendviči
Potrebni sastojci za 4 osobe:
4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
25 dag šunke
15 dag sira
Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Namastite tepsiju i u nju posložite kriške kruha. Na svaku krišku stavite šunku i sir. Stavite tepsiju u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta.
Izvor: Žena.hr