Pripremanje:
20 minuta
Kuhanje:
15 minuta
Potrebni sastojci za 4 osobe
1 pile teško 1,8 kg
1 listić lovora
1 mala grančica ružmarina
2 žlice ulja
sol
papar
Za nadjev
15 dag kuhane šunke
20 dag šampinjona
3 glavice luka ljutike
2 režnja češnjaka
4 peršinove grančice
5 dag zelenih maslina bez koštica
2 kriške kruha
1 jaje
2 dag maslaca
1/2 dl mlijeka
Priprema
- Kruh namočite u mlijeko.
- Oljuštite i nasjeckajte luk.
- Ogulite i nasjeckajte šampinjone.
- U tavici zagrijte maslac, primiješajte luk i pržite dvije-tri minute na srednjoj temperaturi da požuti.
- Primiješajte šampinjone, posolite, popaprite i miješajući dalje pržite da ispari sva tekućina.
- Uključite pećnicu da se zagrije na 210 °C.
- Oljuštite češnjak i sitno ga nasjeckajte s peršinom.
- Operite masline i sitno ih nasjeckajte.
- Iscijedite kruh.
- Sameljite šunku.
- Primiješajte češnjak, kruh, peršin, masline i jaje. Posolite i popaprite.
- Pile operite i obrišite, te napunite pripremljenim nadjevom. Otvor pričvrstite čačkalicama.
- Pile izvana natrljajte solju i paprom.
- Stavite pile u lim i prelijte uljem, pa u lim ulijte 1/2 dl vode. Uz pile dodajte lovor i ružmarin.
- Stavite pile u pećnicu. Pecite 1 sat, povremeno zalijevajući vlastitim sokom.
- Pile poslužite vruće.
- Kao prilog prijat će skuhani krumpiri.
- Kad zatvarate otvor napunjenog pileta, povucite okolnu kožu i njome pokrijte otvor, te pričvrstite čačkalicama – nadjev onda sigurno neće ispadati.
Ordinacija.hr