Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.
Sastojci Nadjev
6 slanih palačinki 1 crvena i 1 žuta paprika
kečap 2 manje tikvice
parmezan 2 mlada luka
kiselo vrhnje 3 žlice kuhanog kukuruza
sol, papar, origano
Priprema
Na sitne kockice nasjeckati 1 crvenu, 1 žutu papriku i 2 manje tikvice, te ih kratko popržiti na maslinovom ulju (oko 3 minute). Dodati jednako sitno nasjeckan mladi luk (2 komada – bijeli dio s malo zelenog) i 3 velike žlice kuhanog kukuruza (iz konzerve). Začiniti solju, paprom, origanom i pržiti još 2 minute.
Ispeći 6 slanih palačinki. Na svaku staviti malo kečapa (na neke može i ljuti – tko voli), dodati pirjano povrće, naribani parmezan i još malo kečapa ili kupovnog meksičkog umaka po želji. Zamotati svaku palačinku kao sarmu, poredati ih u tepsiju i premazati kiselim vrhnjem. Zapeći 20 minuta na 200 °C.
Ingrid Traub