Glavne zvijezde ovog finog deserta su nektarine koje kad su pečene dobivaju neku sasvim novu dimenziju… onako vruće s grilla se tope u ustima, ostatak šećera na nektarinama bude lagano karameliziran, a uz sladoled to postaje stvarno nešto što vas obara s nogu.
Sastojci koji vam trebaju su :
- 3-4 nektarine
- šalica borovnica
- bijeli rum
- 4 žlice šećera
- sladoled od vanilije
Nektarine operite, narežite, stavite ih u zdjelicu, pospite šećerom i dodajte malo ruma. Ostavite ih tako u hladnjaku sat vremena da nektarine puste svoj sok i da se šećer otopi. Nakon sat vremena ih izvadite van, maknite iz zdjelice na tanjur i sačuvajte sok jer će vam trebati za posluživanje.
Ugrijte grill tavu / mini roštilj i pecite nektarine dok ne budu mekane. Poslužite sa sladoledom od vanilije, pospite borovnicama, prelijte svaku porciju onim sokom koji ste tako pažljivo čuvali sa strane, i uživajte u ljetnim okusima 🙂
Ukoliko nemate borovnice – nema veze! Desert je sasvim uspješan i bez njih.
Ana Surać
Steamy,
creamy…