Baš poput bora na licu, ruke otkrivaju našu pravu dob i navike. Odaju brinete li se o svojoj koži ili ju zanemarujete.
Možete odabrati između gro različitih krema, losiona i maski na tržištu kako biste svojim rukama podarili svjež izgled i mekanu teksturu, ali ako u njezi tijela niste redoviti, uzaludno trošite svoje novce.
Baš kao što kožu hranite iznutra, morate ju hraniti izvana.
1. Najbolje što možete napraviti za svoje ruke je prati ih u toploj vodi s blagim, neagresivnim sapunom. Probajte one s velikim udjelom hidratantne kreme ili prirodne bez parabena i konzervansa.
2. Stvorite naviku blagog potiskivanja kožice noktiju nakon svakog pranja. Ako je ona tvrda, s vremenom će omekšati i postati laka za održavanje.
3. Jednom tjedno temeljito očetkajte nokte. Pri tome morate biti nježni – ne smijete grubo trljati četkom kao da laštite cipele jer ćete tako samo uništiti zaštitni sloj tanke kože koja se nalazi ispod nokta. Koristite staru četkicu za zube i nježno istrljajte nokte s gornje i donje strane.
4. Jeste li probali koju masku za ruke? Zaboravite na skupe kupovne maske i napravite svoju sami od sastojaka koje imate u kuhinji. Kada su vam ruke još mokre, nanesite mješavinu jedne jušne žlice meda i jušne žlice maslinovog ulja. Na ruke navucite male plastične vrećice (ako bojite kosu kod kuće, obično ih dobijete u pakiranju s bočicom boje) i ostavite neka djeluje pola sata.
5. Osim maske, svojim rukama možete priuštiti i ugodnu kupku. U toplu vodu stavite nekoliko listića mente i par kapi limunova soka. Ovaj će se agrum pobrinuti za bilo kakve mrlje koje imate na koži i osvježiti ju. Namačite ruke pet minuta i povremeno ih protrljajte.
6. Kada perete suđe u posudu s deterdžentom dodajte jušnu žlicu bademovog ulja. Ono je izrazito hranjivo i hidratizirat će vašu kožu.
7. Prije spavanja nanesite hidratantnu kremu na ruke, koju posebno utrljajte u kožicu noktiju. Ako ne volite kremati ruke preko dana jer želite izbjeći mastan osjećaj, ovaj je beauty savjet kao stvoren za vas. Po noći nećete koristiti ruke, a one će biti baršunasto mekane i hidratizirane.
K. Horvat