Izrada traje vrlo kratko, a rezultati su vrhunski 🙂
Sastojci:
- 100 grama bijele čokolade
- 50 grama mliječne čokolade
- 70 ml vrhnja za kuhanje
- Mahuna vanilije
- 50 grama šećera u prahu
- 40 grama maslaca
- Tostirani lješnjaci (15-ak cijelih i 15-ak samljevenih)
1. Mahunu vanilije razrezati po pola, ostrugati sjemenke i dodati u vrhnje. Pustiti da malo prokuha sve skupa zatim dodati bijelu i mliječnu čokoladu i na laganoj vatri, stalno miješajući, pustiti da se čokolada otopi.
2. Dodati šećer u prahu i omekšani maslac te sve dobro promiješati da se maslac otopi.
3. Smjesu staviti u frižider da se hladi na otprilike dva sata.
4. Kad se ohladi, žlicom uzimamo malo smjese, stavljamo na dlan i zavaljamo u kuglicu. Unutra umetnemo jedan tostirani lješnjak (po želji), još malo rukama kuglicu oblikujemo i zatim je uvaljamo u samljevene lješnjake.
Ana Surać
Steamy, creamy…