Uvrstite sezonski, mladi grašak na svoj blagdanski stol! Donosimo vam zdraviju, zelenu varijantu punjenih jaja koja ćete sigurno pripremati i nakon Uskrsa.
Savjete za pripremu ovog ukusnog obroka donose autori bloga thewellflouredkitchen.com.
Sastojci:
- 8 do 10 tvrdo kuhanih jaja
- 1 šalica graška
- 2 žlice soka od limuna
- 1/4 žličice soli
- 1/8 žličice bijelog papra
- manji režanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica usitnjenog
peršina
Priprema
Odmah pripremite tanjur za posluživanje – recept je vrlo jednostavan, a
priprema brza.
1. Jaja razrežite po dužini na dva dijela, odstranite žutanjke i stavite ih u
dublju zdjelu. Lađice od bjelanjaka rasporedite na tanjur za posluživanje.
2. U zdjelu sa žutanjcima dodajte sve preostale sastojke, osim peršina.
3. Štapnim mikserom miješajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu teksturu. Probajte, i dodajte sol i papar po potrebi.
4. Smjesu žlicom rasporedite na bjelanjke. Kremu možete
nanositi i pomoću vrećice za ukrašavanje ili obične plastične vrećicu kojoj ste
odstranili vrh.
5. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom – i vaše je jelo gotovo!
Dobar tek!
D.Š.
Foto: thewellflouredkitchen.com