Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Iskoristite vrijeme kada su borovnice na našim tržnicama i napravite ovaj osvježavajući desert.
Priprema (1 sat i 10 minuta):
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup s papirom za pečenje.
- Električnmi mikserom miješajte margarin i šećer otprilike dvije minute. Smanjite brzinu i dodajte brašno i sol dok se ne poveže.
- Utisnite u kalup dobivenu masu i pecite otprilike 25 minuta – dok ne dobije zlatnu boju.
- U međuvremenu napravite punjenje od borovnica i limuna. Pomiješajte šećer, brašno, limunovu koricu i sol u većoj posudi i miješajte dok se ne poveže. Borovnice pretvorite u pire.
- Suhim sastojcima dodatjte bjeljanke i jaja i jako dobro izmiksajte. Umiješajte pire od malina i limunov sok dok se sve ne poveže.
- Prelijte preko pripremljene kore i pecite 35-40 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi te prekrijte i i ohladite u frižideru oko dva sata. Razrežite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Dobar tek 🙂
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com.
Ordinacija.hr