Ljepota

Ljepota

Postani Daenerys iz kuće Targaryen

I vas je preuzela GOT manija? Ako se ne možete odvojiti od stranica Pjesme leda i vatre ili pak TV-ekrana Igre prijestolja, donosimo make-up tutorial uz pomoć kojeg možete postati Daenerys iz kuće Targaryen u tren oka! Još vam samo nedostaju zmajevi…

Ovaj video tutorial donosimo sa stranice poznate make-up blogerice Michelle Phan. S obzirom na to da je khaleesi dugo vremena putovala pustinjom kako bi okupila veliku vojsku, njen je izgled vrlo prirodan: blijeda put je malo promijenjena suncem, sjenilo je minimalno naglasilo oči, a jedino što se zapravo ističe na njoj su tamne obrve i boja kose.

Ako imaš sreće – nabavite vlasulju i upotpunite ovaj izgled.

1. Na lice nanesi bazu za podlogu kako bi šminka dulje trajala. Ten ujednači tekućom podlogom s jakom moći prekrivanja neprevilnosti, a podočnjake prekrij korektorom.

2. Obrve naglasi olovkom: one moraju biti debele i guste.

3. Na cijeli kapak nanesi tanki sloj svijetlo lila-ljubičaste boje. Stvori iluziju dubokih očiju nanošenjem mat smeđe sjenilo u pregib kapka – sve do unutrašnjeg kuta oka. Pazi da se ne vidi jasni prijelaz između dviju boja (izblendaj ga debelim kistom). Preostalim sjenilom sa kista podcrtaj vanjski kut donjeg kapka.

4. Sitnim kistićem pomiješaj zlatnu i brončanu boju i nanesi ju u unutrašnji kut oka kako bi se otvorio pogled, a oči bile veće. Uzmi malo ove kombinacije boje jagodicom prstenjaka i nanesi ju na sredinu gornjeg pregiba – tako će oči dobiti više dubine.

5. Uzduž gornjeg kapka nanesi vrlo tanku liniju crne ili sive olovke i blago ju zaokreni prema gore na kraju za mačkasti izgled.

7. U knjizi, Daenerys iz kuće Targaryen ima ljubičaste oči, dok glumica koja ju utjelovljuje u seriji, Emilia Clarke, ima plave oči. Ako se osjećaš dovoljno pustolovno, probaj s nošnjom leća u boji! Trepavice uvij i nanesi maskaru.

8. Usne iscrtaj olovkom prirodne boje i ukrasi ružičastim sjajilom. Na kraju dodaj neutralno sjajilo jake kremaste i sjajne teksture na samo središte usana.

9. Na jogodice obraza nenasi malu količinu rozog rumenila za prirodan izgled.

Detaljno nanošenje šminke možeš pogledati u videu Michelle Phan:

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo