Ovaj recept je namijenjen svima koji paze na prehranu radi očuvanja linije te je idealan za dijabetičare.
Rižoto je tradicionalno talijansko jelo koje se može pripremiti s mesom, povrćem ili ribom. Donosimo vam recept koji možete pripremiti brzo i jednostavno.
Potrebni sastojci:
-  
40 g riže - 150 g svježih kozica
 - 50 g pirea od rajčice
 - 50 g crvenog luka
 - 100 g zelene salate
 - 2 čajne žlice maslinovog ulja
 - sol
 - papar
 - peršin
 - 0.5 dcl bijelog vina
 - limunov sok od pola limuna
 
Priprema:
Očistite i ocijedite kozice. Na dvije žličice maslinovog ulja pirjajte sitno narezani luk. Kad postane staklast, dodajte pire od rajčice, kozice, sol i papar, peršin te pirjajte na umjerenoj vatri. Kuhajte rižu u slanoj vodi, ali samo do pola. Rižu ocijedite i dodajte kozicama. Zalijte s malo bijelog vina i neka se sve lagano pirja dok riža ne omekša. Zelenu salatu operite i začinite limunovim sokom te poslužite kao prilog uz rižoto.
Autor recepta: Vilma Kolarić, dipl.med.techn.
Foto: Shutterstock
A. Abrahamsberg

40 g riže


