Blagdani su prošli, a što napraviti s ostacima hrane?
Meso od novogodišnjeg ručka ili večere ponovno iskoristite i pritom stvorite sasvim novo jelo.
Blagdanski ostaci – podgrijavanje ili zamrzavanje?
Bogati sendvič
Možda ćete nas sad strogo pogledati, no znamo da ste uživali za blagdane pa si možete priuštiti još jedan dan dan uživanja u sendviču s ostacima, osim ako već ne provodite “stroge” novogodišnje odluke.
Odlično je što za sendvič ne treba nikakav recept, već trebate samo otvoriti svoj hladnjak i vidjeti što još možete iskoristiti za sendvič. Pozitivno je što ni meso ne morate podgrijavati. Predlažemo da u sendvič svakako stavite sir, rajčicu i salatu te krastavce, a ako imate jaja, njih možete skuhati i također narezati u vaš novogodišnji sendvič!
Šarena salata
Vjerojatno dugo niste čuli ovakve lijepe riječi, a zajedno pokazuju da je nešto zdravo i slasno!
Narežite ostatke mesa na kockice, trakice ili komadiće, ovisno kako vama odgovara, a uz to poslužite ponovno – povrće koje pronađete u hladnjaku. Može se raditi o grašku, paprici, rajčici, luku. Osim povrća i mesa, možete ubaciti i još jednog kralja salata – sir. Ako slučajno imate plavi sir pri ruci, on će zasigurno salatu podići na novu razinu okusa. Također, u salatu dodajte nekoliko žlica maslinova ulja, kao i jabučnog octa i limuna, a možete staviti i preljev za salate ako ga imate.
Pogledajte koji će trendovi u prehrani biti popularni 2016. godine, te pročitajte recept za salatu s piletinom!
Dobar tek!
G. Horvat
Foto: Shutterstock