Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Boris Blažinić, prof. psihologije

Kolumna

Piše kolumnu: Razvoj osobnosti

Postavite pitanje

O autoru

Na temelju dugogodišnjeg iskustva u zemlji i inozemstvu, profesor Boris Blažinić već sedam godina uspješno vodi Centar za razvoj osobnosti i Institut za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala.

Profesor je psihologije i sudski vještak za psihologiju, ekspert za poslovnu psihologiju i razvoj ljudskih resursa.

Završava doktorski studij u području Informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Odslušao je poslijediplomski studij - socijalnu psihijatriju pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Kao stipendist japanske Vlade završio je u Japanu specijalistički program „Management of Human Capacity Development Program“. Specijalizirao je Transakcijsku analizu (prof. dr. Carlo Moisoa i prof. dr. Mary Cox) i završio Neuro-lingvističko programiranje kod Tine Stacey (Hexagon, London). Završio je specijalizaciju za pregovarača i medijatora kod dr. Jerry Baretta (SAD) unutar projekta izvansudske nagodbe u organizaciji Vlade RH.

Radi kao konzultant, trener i predavač u RH i u inozemstvu (Francuska, Švicarska, Nizozemska, Italija, Ujedinjeni Emirati i Austrija) za kompanije kao što su T-HT, Alstom, Volksbank, Coca-Cola, Simens, Global Group, Toyota, Japan International Cooperation Agency, IOM, OMV, Kaufland, Zagrebačka banka, Ministarstvo obrane RH, Santa Maria Hospital, HKMS...

Gostovao je kao ekspert u više od 100 televizijskih i radioemisija afirmirajući razvoj ljudskih potencijala.

Član je: Human Capital Institute, Human resources management community, Consultants Network, HR and Recruiter Network, Pan European HR Network, Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva, Uprave Instituta za stres i traumu, potpredsjednik je stručno-savjetodavnog tijela Saveza društva multipla skleroze Hrvatske.

Uz profesionalni angažman, Boris Blažinić aktivno volonterski pomaže povećanju kvalitete života oboljelih od kroničnih psihosomatskih bolesti, koautor je knjige „Kako živjeti s multipla sklerozom?“ i „Vjera i zdravlje“. Autor je programa za oboljele "Duhovnost i samoizlječenje", te je jedan od osnivača i član upravnog odbora Centra za duhovnu medicinu.

Tekstovi autora

1238