Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Prof.dr.sc. Dalibor Krpan, prim.dr.med., ravnatelj Poliklinike K-centar

Kolumna

Piše kolumnu: Nove metode liječenja proširenih vena, hemoroida, osteoporoze i osteoartritisa

Postavite pitanje

O autoru

Prof.dr.sc. Dalibor
Krpan, prim.dr.med.
- internist, endokrinolog i nefrolog, primarius, doktor medicinskih znanosti, sveučilišni profesor i suradnik više poznatih medicinskih institucija u SAD, Izraelu i Koreji, jedan je od vodećih stručnjaka u području koštanih bolesti s bogatim kliničkim i znanstvenim iskustvom u liječenju osteoporoze i drugih metaboličkih bolesti kostiju. Među prvima u kliničku praksu uvodi metodu denzitometrije kosti, danas standardnu dijagnostičku metodu u dijagnostici osteoporoze, te transiliakalnu biopsiju i histomorfometriju kosti. S preko 7000 učinjenih transiliakalnih biopsija kosti, jedan je od vodećih stručnjaka u svijetu u primjeni ove metode, ključne za diferencijalnu dijagnozu metaboličkih koštanih bolesti.

Polikliniku K-centar utemeljuje 2007. godine s ciljem uvođenja novih metoda i tehnologija, pa tako uvodi novi koncept liječenja kroničnih koštano-zglobnih bolesti "4e", MBST (terapijsku magnetsku rezonancu), Gensku dijagnostiku, a kao ravnatelj Poliklinike u suradnji s vodećim svjetskim stručnjacima uvodi UGS metodu liječenja vena i THD metodu liječenja hemoroida.

Zadnjih deset godina, prof. Krpan se intenzivno bavi utjecajem bio-mehaničkih čimbenika na kost, utemeljivši jedinstveni sustav tjelovježbe namijenjen unaprjeđenju zdravlja kosti koji se zasniva na osnovnim principima taekwondoa, korejske borilačke vještine. Ovaj sustav je nastao kao sinteza višegodišnjeg iskustva u kliničkom i znanstvenom radu s koštanim bolestima i poznavanja taekwondoa kojim se bavi od djetinjstva, kao majstor, nosilac crnog pojasa 7 dan.

Objavio je više od sedamdeset stručnih i znanstvenih radova, poglavlja u knjigama te priručnik "Tae do" tjelovježbe za liječenje i prevenciju osteoporoze.

Za svoj rad dobio je više međunarodnih priznanja među kojima i "Geosang" medalju, najviše odlikovanje Republike Koreje.

Tekstovi autora