Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Total Body Coach tim

Kolumna

Piše kolumnu: Total Body Coach

Postavite pitanje

O autoru

Tomislav Dolušić

Rođen je 15. prosinca 1970. godine u
Zagrebu. Diplomirao je 2000. godine na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu,
usmjerenje fitness i fizička priprema sportaša. U profesionalnoj karijeri je
trenirao različite sportove, nogomet u juniorima NK Dinamo, kasnije boks BK
Lokomotiva, a intenzivno se također bavio tenisom i skijanjem. U teretani je
počeo vježbati s 15 godina, a svoj prvi fitness klub Gornjas gym osnovao je s
grupicom frendova/entuzijasta 1990. godine (Medveščak, Zagreb).

2000. godine
osnovan je fitness centar Dream gym (Stenjevec, Zagreb), a od 2005. godine
Dream gym počinje djelovati na današnjoj adresi Sopot – Novi Zagreb. Piše
članke i kolumne za vodeće fitness magazine i portale, poput www.ordinacija.hr, Wellness mag, Zg News, www.fitness.com.hr, www.buildingbody.com, www.teretana.com i dr.

Više o Tomislavu Dolušiću pročitajte ovdje.

Marino Bašić

MarinoRođen je 11. travnja 1978. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje Opća fizička priprema sportaša i Nogomet. Pri Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) - Nogometna akademija položio za UEFA A licencu. Certificirani je CrossFit Level 1 (CF-L1) i Power Plate (Fundamentals Level 1) trener. Završio je tečaj vježbanja s kettlebellima (girje) po RKC sustavu kod instruktora Davora Kudrne i Marijana Kudrne, tečaj "Stability & Mobility" pod vodstvom utemeljitelja Feldenkrais Instituta Wien, Sasche Krausnekera.

Radi kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu na predmetima Osnovne kineziološke transformacije (OKT) – Fizička priprema sportaša, Fitness, Nogomet i Atletika. Pohađa poslijediplomski doktorski studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Stalni je predavač na Fitnes učilištu na predmetima Principi vježbanja, fitnesa i zdravlja te Metodika treninga s opterećenjem. Osnivač je i glavni urednik internet stranice www.sportskitrening.hr.

Više o Marinu Bašiću pročitajte ovdje.

Barbara Horvat

BarbaraRođena je 6. srpnja 1982. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – smjer Turizam. Studentica je Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (smjer – Indologija i Ruski jezik i književnost). Studirala je na Sveučilištu u Misouriu (SAD) od 2002. do 2003. godine putem sportske stipendije. Govori engleski, ruski, talijanski i hindi jezik.

Bivša je atletska reprezentativka Hrvatske (400 m prepone) sa zapaženim rezultatima (svjetske vojne igre, polumaraton u Bostonu idr.). Sudjelovala je na velikom broju prvenstava i mitinga u Hrvatskoj i svijetu, nastupajući za AK Mladost i AK Zagreb. Također je nastupala i u drugim disciplinama (skok uvis, štafeta 4×400 i 4×100). Kondicijski je i fitness trener većem broju sportaša i rekreativaca. Pogotovo radi sa sportašicama i ženama u rekreaciji. U slobodno vrijeme se bavi trčanjem i fitnessom.

Više o Barbari Horvat pročitajte ovdje.

Petar Jurina

PetarPrvostupnik je ekonomije i student diplomskog studija "Menadžerska informatika" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radno iskustvo stekao je kao praktikant u Atlantic Grupi u odjelu marketinga divizije" Zdravlje i Njega" (Melem, Plidenta, ROSAL, Cedevita). Trenutno radi kao praktikant u iSTUDIO-u, vodećoj regionalnoj agenciji za društvene medije.

Interes za sportom i rekreacijom pokazuje od malih nogu, a već nekoliko godina surađuje s Marinom Bašićem na projektima vezanim uz kondicijsku pripremu sportaša i rekreativaca. Urednik je web stranica www.sportskitrening.hr i www.totalbodycoach.com.hr. Sudjeluje u organizaciji i promociji edukacija te novog i originalnog koncepta grupnih treninga - Total Body Coach.

Slobodno vrijeme troši na trening, usavršavanje svojih kreativnih vještina (fotografija i obrada fotografija, grafički dizajn), te čitanje knjiga i blogova raznih tematika.

Tekstovi autora

12