Ljepota

Ljepota

10 beauty trikova za jesen

Nakon što završi dugo toplo ljeto pripremamo topliju garderobu kako bismo zagrijali tijelo. Isto tako naša koža i kosa zbog vjetra, hladnoće i manjka vlage u zraku trebaju novu ‘odjeću’ za jesen. Evo nekoliko beauty trikova.

1. Potamnite kosu

Tamnija kosa lakše se održava u hladnijim razdobljima i manje se isušuje. Također ljepše i toplije izgleda dok se presijava na vrućoj svjetlosti iz kamina.

2. Hidratantna krema

kMožda ljeti niste toliko rabili kremu, pogotovo hidratantnu. Eh, s početkom jeseni vratite se u rutinu te izdašno nanosite kremu na lice. Što hranjivija, to je bolja.

3. Krema za sunčanje

Iako je ljeto gotovo, kreme sa zaštitnim faktorom ne služe samo kao zaštita od sunca, zato – nastavite ih rabiti jer štite od hladnoće i vjetra. Koža će vam biti zahvalna i mekana, a i manje će se isušivati.

4. Maske za kosu

Jednom tjedno dok perete kosu stavite i masku kako biste spriječili isušivanje. Pri svakom pranju nanesite i veću količinu regeneratora.

5. Manikura

Omogućite si manikuru s finim zaštitnim slojem za nokte. Ako dvojite između manikure i pedikure, jesenski je odabir njega noktiju na rukama.

6. Piling

Potrebno je skinuti mrtvu kožu koja se gomilala tijekom ljeta. Zato se pilingirajte češće kako biste došli do mekane mlade kože.

k7. Balzam za usne

Nanosite, nanosite i nanosite! Balzam je jedini spas za osjetljive usne u hladnim danima.

8. Rumenilo

Iako rumeni obrazi često simboliziraju šareno i toplo ljeto, malo rumenila dobrodošlo je u tmurnim zimskim danima. Bez pretjerivanja, naravno.

9. Kratki nokti

Kako biste ih lakše održavali i sprečavali pucanje, za jesen odaberite kratke nokte.

10. Krema za ruke

Njegujte ruke jer su izložene konstantnim naletima topline i hladnoće. Nanosite kremu barem tri puta na dan.

 

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo