Ljepota

Ljepota

3 kremaste novosti koje će jako razveseliti vašu kožu

Foto: Shutterstock

Novi domišljati kozmetički trendovi olakšavaju vam njegu – doznajte kako…

Njegujući čistači

Poznato je da lijepa koža počinje čišćenjem, no žene često koriste neprikladne preparate kojima pretjerano “ribaju” i isušuju lice. Da bi se temeljito uklonile sve nečistoće i šminka, a koža i dalje ostala u hidrolipidnoj ravnoteži, osmišljene su nove generacije njegujućih čistača. Riječ je proizvodima koji temeljito, a nježno čiste kožu te je istodobno hrane i hidratiziraju.

Tako je put svilenkasto meka i blistava već prije nanošenja daljnje njege. Osobito se ističu ulja i kreme za čišćenje lica kao hranjivi rituali ljepote. Neke kreme kreirane su baš za večernje čišćenje kako bi prije spavanja skinule cijeli dan s lica i potaknule noćni oporavak kože. 

Pametni sunčači

Preparati za zaštitu od sunca otišli su još korak dalje u razvoju inteligentnih zaštitnih faktora. Sve više krema i losiona nudi jednako učinkovitu zaštitu neovisno o tome nanosite li ih na suhu ili na mokru kožu, a obično imaju oznaku for wet or dry skin.

Najnoviji hit su višenamjenski proizvodi s progresivnim zaštitnim faktorom (progressive SPF). Oznaka all in one 20-30-50+ znači da preparat sadrži tri zaštitna faktora. Nanosi se jednom, dva ili tri puta zaredom, ovisno o tome koju jačinu zaštite želite: srednju, visoku ili vrlo visoku. Takvi proizvodi omogućuju kombiniranje različitih jačina zaštite na različitim dijelovima tijela. Nanošenje u više slojeva ne “zagušuje” kožu zbog vrlo lagane teksture koja se brzo upija.

Multimasking

Poznati engleski izraz multitasking (obavljanje više radnji odjednom) dobio je posebnu verziju kad je riječ o njezi kože – multimasking odnosno nanošenje više vrsta maski na lice odjednom. Trend je započeo na Instagramu, dijeljenjm fotografija živopisno napackanih lica s dvije, tri ili više maski. Koliko god se to možda činilo smiješnim, ustvari je jako praktično, ističu pobornice multimaskinga. Naime, često se događa da različiti dijelovi lica imaju različite potrebe za njegom. Mnoge žene imaju mješoviti tip kože s T-zonom koja zahtijeva dubinsko čišćenje pora i uklanjanje suvišne masnoće, dok obrazima i području oko očiju treba više hidratacije.  

Tajna bezvremenske ljepote Jennifer Aniston

I.V.

Foto: Shutterstock 

    

    

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo