Ljepota

Ljepota

5 malih trikova za ljepotu

Mi obožavamo dobre savjete za uljepšavanje, stoga i danas nudimo ideje koje će vam pomoći da izgledate ljepše bez dodatnih troškova!

U svijetu ljepote, čitavo je more savjeta i trikova za uljepšavanje, a mi danas donosimo njih pet koji će vam olakšati trud!

1. Dubinsko regeneriranje kose za postojanu boju

Ako ste se upravo vratili od frizera i razmišljate o tome kako će nova boja kose brzo izgubiti sjaj, donosimo rješenje! Koristite preparate za dubinsko regeneriranje kose barem jedan put na tjedan, a taj postupak će umanjiti ispiranje boje. Dubinska regeneracija vrača vlažnost kosi koja se gubi stalnim tretiranjem ili pak zbog utjecaja vremenskih prilika.

2. Koža lica voli ulja

Čak i ako vam je koža masna, koristite ulje! Možda zvuči kao potpuno krivi savjet, ali korištenjem proizvoda na bazi ulja za čišćenje lica, poboljšavate stanje epiderme. Što se ustvari događa? Prekomjerno čišćenje kože stimulira rad žlijezda koje proizvode sebum, a korištenjem uljnih preparata postižete suprotan efekt!

3. Uklonite lak s noktiju bez odstranjivača

Ako ste se našli u situaciji da vam se neopisivo žuri i morate skinuti lak s noktiju –  a nemate odstranjivača, ne brinite, za vas imamo brzinsko rješenje. Na stari sloj laka nanesite novi, a nakon što ga brzinski odstranite vaticom, oba sloja će nestati! Ovaj postupak se ne preporuča ako imate crveni ili jarki lak na noktima!

4. Pedikura u vlastitom domu

Uštedite novce za odlazak pedikeru i brinite se o stopalima svaki dan! Ako vam se čini da predlažemo previše posla, varate se. Potrebno je samo svaki dan odgovarajućim sredstvom lagano trljati pete kako bi se nakupljena (nepotrebna) kožica odstranila. Nakon što osušite stopala, namažite ih hranjivom kremom. Ovaj postupak će održavati stopala zdravima i produžiti vrijeme između pedikura.

5. Bez crvenila nakon brijanja

Možete brijati dlake s lica, nogu ili prepona ali tek nakon što ste bili pod toplom vodom par minuta. Korijen vlasi će se otvoriti, dlake će omekšati pa se iritacija pri ovom postupku smanjuje na minimum!

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo