5 namirnica koje dermatolozi jedu, a trebali biste i vi - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

5 namirnica koje dermatolozi jedu, a trebali biste i vi

Možete koristiti najskuplje kreme i losione na svijetu, ali ako ne pazite na prehranu, možete zaboraviti na sjajnu i zdravu kožu!

Ako ne vjerujete nama, možda ćete vjerovati stručnjacima koji se protiv dehidrirane kože, bora i crvenila određenim namirnicama.

Hrana koja narušava ljepotu

Avokado

“Pojedem avokado svaki dan. On sadrži nezasićene masnoće koje štite stanice, čine kožu mekšom i glatkom. ” – Charles Crutchfield III, dr. ,profesor dermatologije na sveučilištu Minnesota.

Tofu

“Ako živite na sunčanom mjestu, hiperpigmentacija je uvijek problem. Moja su zaštita namirnice od soje koje konzumiram 5 puta tjedno, sadrže komponente koje kožu čine svjetlijom. “ – Adam Gropper, dr., Florida

Čokolada

“Dobra je vijest da je čokolada odlična za vašu kožu. Kakao sadrži flavonoide koje poboljšavaju teksturu kože, zadržavaju vodu u koži te potiču cirkulaciju. Jedite isključivo tamnu čokoladu!” – Arielle Kauvar, dr. , direktor centra za njegu kože u New Yorku

Najbolje namirnice za oči, kožu, kosu i nokte

Grejp

“Volim pojesti ovo voće za večeru. U usporedbi s ostalim citrusima, ima najviše vitamina C koji je tijelu potreban kako bi proizvelo kolagen. Kako ima mali glikemijski indeks, utječe na kontrolu šećera u krvi i tako usporava proces starenja.” — Harold Lancer, dr., osnivač centra az dermatologiju u Beverly Hillsu.

Bademi

“Jedem ih svakog jutra s jogurtom. Imaju protuupalna svojstva dok su probiotici iz jogurta dobri zaštitinici od akni i ekcema.”— Debra Jaliman, dr., asistent na sveučilištu u New Yorku.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo