Ljepota

Ljepota

5 tajni dobre fen frizure

Želite postići profesionalne rezultate sušeći kosu kod kuće? Predstavljamo vam trikove kojima ćete to uistinu i postići.

1. Pravilno operite i isperite kosu

kZbog ostataka šampona i regeneratora kosa će biti mlitava, a proizvodi za oblikovanje frizure neće moći obaviti svoju zadaću. Uvijek morate temeljito isprati kosu, što znači najmanje 90 sekundi pod mlazom vode. Osim sušenja, za stvaranje volumena važna je i pravilna uporaba regeneratora. Nanesite malu količinu regeneratora od polovice vlasi nadolje te na vrhove, gdje je najpotrebniji. Previše regeneratora na korijenu vlasi učinit će kosu mlitavom i beživotnom.

2. Pripremite kosu za feniranje

Od najveće je važnosti odabrati pravi proizvod za vaš tip kose. Kao prvo, ručnikom osušite kosu da upije višak vode. Na taj način nećete isušiti kosu sušilom, niti će se razrijediti proizvodi za oblikovanje frizure. Počešljajte kosu i nanesite pjenu ako vam je kosa tanka, losion za stiliziranje ako imate kovrčavu frizuru, a serum ako imate gustu kosu.

3. Odaberite odgovarajuću četku

Kad je riječ o sušenju kose sušilom, presudna je i vrsta četke za kosu koju koristite. Ako vam je kosa ravna, četka od prirodne dlake održat će je glatkom. Plosnatom četkom možete dodati volumen tankoj kosi – široko razmaknute dlake dopuštaju prolaz zraku i dodaju obujam. Trebat će vam velika okrugla četka ako prigodom sušenja želite izravnati kovrčavu kosu. Želite li, međutim, živahne kovrče, četka vam ni ne treba. Upotrijebite prste i nastavak za sušilo s difuzorom.

k4. Razdijelite kosu u pramenove

To uvelike olakšava sušenje. Uz pomoć ukosnica odmaknite pramenove koje ne sušite. Potom prvo osušite donji sloj kose, usmjeravajući struju zraka prema dolje tj. pomičite sušilo odozgo prema dolje, prateći četku.

5. Učvrstite frizuru

Nakon što ste oblikovali željenu frizuru, možda kosi treba pomoći da zadrži taj oblik. Malo voska dat će dodatni sjaj i ravnoj i kovrčavoj kosi. Imate li tanku kosu, zadržite volumen dobiven feniranjem zabacujući glavu prema naprijed i prskajući korijene lakom za kosu. Kovrče će trajati dulje učvrstite li ih učvršćivačem u spreju.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo