Ljepota

Ljepota

6 greški koje radite sa sjenilom za oči

S tolikim izborom tekstura, boja i namjena, vrlo je lako pogriješiti i ne iskoristiti sjenilo u svoj njegovoj moći.

Ako treba izdvojiti jedan od kozmetičkih proizvoda koji mogu u trenu promijeniti naš izgled, to je sigurno sjenilo za oči. Bez obzira koristite li jednu nijansu, igrate li se s nekoliko, sjenčate li oči, iscrtavate ih ili sjenilo koristite kako biste izmijenili oblik očiju, ono je sigurni adut koji obavezno morate naučiti koristiti. S tolikim izborom tekstura, boja i namjena, vrlo je lako pogriješiti i ne iskoristiti sjenilo u svoj njegovoj moći. O čemu govorimo? Nastavite čitati…

1. Nemojte sparivati boju očiju s bojom sjenila

Svaki će vam vizažist reći kako sjenilo ima najbolji učinak ako se koristi suprotna boja od boje očiju! Sjetite se kotača boja iz likovne umjetnosti u osnovnoj školi i češće koristite boje koje se nalaze na suprotnoj strani. Primjerice, boja crnog vina sjajno će izgledati na zelenookim damama, jer su crvena i zelena komplementarne boje. Ljubičasta se preporučuje za smeđe, a bakrena za plave oči.

2. Nemojte zaboraviti blendati

Neovisno o tome koristite li samo jednu boju ili više njih, sjenilo obavezno morate izblendati kako se ne bi vidjeli grubi prijelazi između boja ili između sjenila i kože. Za ovaj zadatak koristite kist!

3. Nemojte se ograničiti na aplikator

Mnoga sjenila ili palete sjenila dolaze s aplikatorom, no on nije u pravilu uvijek najbolje oruđe za nanošenje šminke. Koristite ga ako želite jači intenzitet sjenila, no obavezno ga izblendajte kistićem. Aplikatori su također vrlo korisni ako nanosite mokro sjenilo.

4. Nemojte nanositi sjenilo nakon korektora

Sjenilo uvijek nanosite prije korektora ispod očiju jer će se ono trusiti i pokvariti sav vaš trud.

5. Nemojte preskočiti olovku i maskaru

Ako se volite decentnije šminkati, šanse su da ne koristite olovku za oči (kamoli tuš), no time znatno utječete na ukupni dojam. Probajte se ohrabriti i oči iscrtajte olovkom kako biste produbili svoj pogled i dobili intenzivniji izgled. Maskara je obavezna za uokviravanje očiju – nju nipošto nemojte preskočiti!

6. Nemojte koristiti sjenilo samo na kapcima

Sjenilo možete koristiti umjesto olovke za oči – treba vam samo pravo oruđe za nanošenje. Možete koristiti tanki rub aplikatora ili tanki kistić za (obično je ukošen). Njime pokupite dovoljnu količinu sjenila i iscrtajte gornji kapak, kao da koristite olovku za oči. Ako koristite sjenilo u nekoj intenzivnoj boji, poput tirkizne, ljubičaste ili plave, ništa vam više neće trebati osim maskare.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo