6 trikova za savršeno nanošenje korektora - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

6 trikova za savršeno nanošenje korektora

Svakodnevno se borite s podočnjacima, bubuljicama, staračkim pjegicama i drugim nesavršenostima kože? Vrijeme je da naučite koristiti korektor! Sve što morate jest kupiti odgovarajuću nijansu i savršeno ju stopiti s kožom.

1. Ispod očiju

Za prikrivanje podočnjaka koristite korektor nijansu svjetliji od pudera. Ako vas pak muče natečene oči, neka boja korektora bude nijansu tamnija od pudera.

k2. Prikrijte vene i žile

Muče vas sitne vene i žile koje nalikuju paukovoj mreži? Isprobajte korektor sa žutim pod-tonom. Ova nijansa je odlična i za prikrivanje modrica.

3. I korektor ima rok trajanja

Nemojte upotrebljavati korektori stariji od godinu dana. Proizvodi kojima je prošao rok trajanja predstavljaju pravo “skladište” prljavštine i bakterije koje mogu uzrokovati infekcije na koži.

4. Hidratizirajte kožu

Prije no što nanesete korektor kožu valja pripremiti pomoću hidratantne kreme koja će omogućiti stvaranje glatke baze. Dopustite koži da upije svu kremu, a tek onda krenite u prikrivanje nedostataka.

5. Bez vidljivih prijelaza

Nanesite korektor pomoći jagodice prsta (prstenjak je često najbolji izbor) ili četkice, a zatim ga stopite s kožom pomoću trokutaste spužvice. Možete ga nanijeti ispod ili povrh tekućeg pudera. Na kraju sve fiksirajte neutralnim puderom u prahu.

6. Manje je više

Kada je u pitanju korektor – manje je više. Počnite s vrlo malom količinom proizvoda. Ako ga nanesete previše, teško ćete izbjeći umjetan porculanski izgled.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo