Ljepota

Ljepota

7 savjeta za ljetnu njegu kose

Ljetna vrućina može ostaviti pustoš na vašoj kosi, međutim, to ne mora biti tako! Što učiniti kako bi se kosa oduprla suncu i vlazi? Otkrivamo vam male tajne velikih majstora.

1. Kovrče koje se ne kovrčaju

Riječ je o problemu s kojim se susreću dame s prirodno kovrčavom kosom. Naime, kad se ovaj tip kose nađe okružen vlažnom ljetnom klimom, ona se jednostavno nema snage samostalno boriti protiv klimatskih uvjeta. Tu vi stupate na scenu. Na dlanu pomiješajte malo kreme za kosu i sjaja. Silikoni iz proizvoda za sjaj blokiraju vlagu, dok krema pomaže u održavanju definiranih i oblikovanih kovrča.

k2. Beživotan izgled

I ravna kosa može postati žrtvom vlažne klime. Ako je vaša kosa ravna, ili ako ste ju izravnali peglom za kosu, otkrivamo vam malu tajnu: nanesite pjenu na čistu, još vlažnu kosu i to izravno na vlasište.

Dok sušite kosu iskoristite okrugli nastavak fena kako biste podignuli dio koji se nalazi u blizini korijena.

3. Ispravan šampon čini čuda

Visoka temperatura stvara znoj, čak i na vlasištu. A višak ulja može vašu kosu učiniti mlitavom. Rješenje ovog problema se krije u korištenju šampona za uklanjanje ulja i nagomilanih ostataka proizvoda za njenu kose. Ako ovaj šampon previše isušuje vašu kosu, koristite ga jednom tjedno umjesto svaki dan.

4. Šampon za suho pranje

Osim tehnologije, poboljšali su se i kozmetički proizvodi. I dok su naše mame koristile dječji puder za suho šamponiranje, danas na tržištu postoje posebni šamponi za suho pranje koji na vašoj kosi neće ostaviti bijeli trag. Možete ga nositi u torbici i upotrijebiti bilo kada i bilo gdje.

l5. Savjet za sušenje kose br. 1

Ako imate dugu i gustu kosu, osušite ju nakon korištenja kreme za zaglađivanje neposlušnih pramenova. Fen podesite na najveću brzinu, ali srednju temperaturu. Na taj ćete način brzo uklonili višak vode. Nakon što je kosa djelomično suha, upotrijebite velike, okrugle četke, a s feniranjem krenite od korijena pa sve do vrhova. Na taj ćete način zagladiti kosu i dodati joj puninu u isto vrijeme.

6. Savjet za sušenje kose br.2

Ako pak imate kratku kosu, nanesite kremu za oblikovanje pa ju isfenirajte na laganoj temperaturi. Umjesto okrugle četke, upotrijebite vlastit prst kojim ćete uhvatiti i uviti kosu. Nakon što je korijen kose suh, možete koristiti okrugle, keramičke četke i na taj način do kraja osušiti vrhove kose.

7. Savjet za sušenje kose br.3

Ako imate kovrčavu kosu, omotajte male pramenove oko prsta, i to nakon što ste nanijeli proizvod za naglašavanje kovrča. Zatim, upotrijebite difuzor na sušenje kose. Tijekom sušenja lagano gnječite i stišćite kosu kako bi vaše kovrče zadržale kovrčavi oblik.

Imate li i vi koristan savjet za ljetnu njegu kose? Ako je tako, podijelite ga s nama!

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo