Ljepota

Ljepota

Beauty detoks: čišćenju organizma potrebno je pristupiti i izvana!

Detoksikacija pomaže kod kožnih tegoba, prekomjerne tjelesne težine, kiselosti organizma, pretjeranoga rasta candide, kroničnoga umora, alergija, stresa, a svakako se može provoditi i kao beauty tretman.

Detoksikacija donosi i benefite u usporavanju procesa starenja, osigurava visoku i stalnu razinu energije tijekom cijeloga dana, poboljšava koncentraciju i produktivnost, pridonosi općem boljem osjećanju i jačanju vlastitih regenerativnih snaga.

Znojenje je svakako jedan od najučinkovitijih mehanizama čišćenja tijela, no kada je riječ o aktivnom vježbanju, to može voditi daljnjem iscrpljivanju, posebice osoba koje inače nisu sklone tjelovježbi. 

Dobar izbor svakako je i sauna jer već nakon 15-ak minuta osjećat ćete se lakše i poletnije, no prije odlaska u saunu ili podvrgavanja nekom drugom detoks tretmanu u obzir valja uzeti cjelokupno zdravstveno stanje osobe – osjećaje, genetske utjecaje, dosadašnji način života, prehranu… 

Pripremite si beuaty tretman u toplini svoga doma!

Često se zaboravlja da se velika količina toksina može i treba izbaciti i putem beauty tretmana koje možemo pronaći u wellness centrima, ali i u svome domu. Ukoliko se odlučite izbaciti toksine, koji su se nagomilali tijekom blagdana, u toplini svoga doma, utoliko neka vam glina svakako bude glavni sastojak koji ćete koristiti. Recept za idealan kućni detoks tretman donosi dipl. ing Manuela Šapro, fitoaromaterapeutkinja i kozmetičarka.

Aromaterapijsko parenje lica za mekanu i čistu kožu

Kupka s glinom

Za pripremu ove kupke dvije šalice zelene gline stavite u kadu s toplom vodom. U kupki treba ležati najmanje 20 minuta. Da bi efekt iznojavanja i izvlačenja toksina iz tijela bio što bolji, 10 – 15 minuta prije kupke popijte čaj od bazge ili đumbira.

Osim ovoga jednostavnoga načina, odličan učinak postiže se kurom zeolita koji se pije ujutro na tašte tijekom nekoliko mjeseci. Naime, zeolit je jedan od najsnažnijih “čistača” organizma, a to pokazuje i činjenica da se za vrijeme černobilske katastrofe uspješno koristio u cilju sprječavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama.

Prije upuštanja u detoksikaciju zeolitom, svakako biste se trebali posavjetovati s liječnikom jer se zeolit ne bi trebao uzimati u kombinaciji s drugim lijekovima

Detoks na wellnessu

U wellness centrima svakako je najbolje izbaciti toksine kupkom s nerafiniranom morskom soli, bazgom, kaduljom i esencijalnim uljima čempresa, borovice, limuna i grejpa. Ova aromaterapijska kupka potaknut će detoksikaciju i pomoći jetri i bubrezima da putem kože izbace (izluče) štetne tvari nakupljene u tijelu. U toploj vodi temperatura tijela se podiže pa se tako nataložene štetne tvari putem limfe i krvotoka počinju gibati prema površini.

Morska sol je vrlo važna komponenta procesu detoksikacije jer u kupkama pospješuje i olakšava proces izbacivanja štetnih tvari i toksina iz organizma.

Kako napraviti wellness u vlastitome domu?

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo