Ljepota

Ljepota

Beauty greške koje trebate ispraviti

Ne rezanju kožice

Rezanje kožice oko noktiju predstavlja jednu od češćih grešaka koju rade žene, ali i muškarci. Nju ne biste smjeli rezati ni trgati, već pravilno njegovati. Nakon tuširanja kožicu dodatno pripremite gelom ili uljem za njeno uklanjanje i potisnite ju štapićem od ružina ili narančina drveta pod kutem od 45 stupnjeva. Ne režite ju škaricama ili grickalicom!

Pretjerujete s čupanjem obrva

Većina žena i mladih djevojaka prije prvog čupanja ne zatraži savjet
stručnjaka ili barem iskusnije osobe, pa se lako zanesu i iščupaju više
dlačica nego što to uredan i lijep izgled zahtijeva.

Ako obrve previše stanjite, oči su manje izražajne, a lice poprima
umoran izgled. U usporedbi s jako tankim obrvama koje su bile u modu u
prošlom stoljeću, danas su in malo deblje obrve, koje izgledaju
prirodno.

Ako ne znate koliko i kada počupati, potražite savjet kozmetičarke
ili vizažista
– jednom kada vam on ili ona odrede osnovni oblik, kasnije
ćete lako sami održavati idealnu formu.

Što je s tonikom?

Mnogi misle kako se čišćenje lica svodi samo na mlijeko za čišćenje i zaboravljaju na tonik. Mlijeko uklanja veći dio nečistoće s lica i šminke, no ono ostavlja masni trag na našoj koži i nije namijenjeno upijanju, kao primjerice hidratantna krema. Tako što na licu ostavite mlijeko za čišćenje, ostavit ćete i skinutu šminku ili nečistoće.

Čišćenje uvijek završite tonikom koji će u potpunosti ukloniti svu prljavštinu i ujedno zatvoriti pore, tako da nečistoće ne mogu prodrijeti u njih. Tonik od zelenog čaja djeluje osvježavajuće i prikladan je za sve tipove kože. Za vas imamo recept: Napravite svoj tonik od zelenog čaja.

Ne u krevet sa šminkom

Ako ste u iskušenju strovaliti se u krevet umorni bez skidanja šminke, natjerajte se na odlazak u kupaonicu. Ne samo da idete spavati sa šminkom koju ste nanijeli tog jutra, nego i sa masnoćom koja se marljivo sakupljala cijeli dan i nečistoćama iz zagađenog zraka. Rezultat ove “mudre” odluke su začepljene pore, novi prištići, masnije lice i najvažnije, koža ne može disati. A da o uprljanoj jastučnici i ne govorimo….

Koristite dezodorans nakon depilacije

Kada depilirate dlačice ispod pazuha, neovisno o načinu depilacije, najbolje je pričekati neko vrijeme prije stavljanja dezodoransa. Strpite se desetak minuta jer nakon depilacije koža više nema svoju prirodnu zaštitu ili je ona smanjena. Samim time, koža postaje osjetljivija, a ako vaš dezodorans sadrži alkohol, rezultat će biti peckanje.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo