Bolje ne može – izbrišite podočnjake uz pomoć samo jedne namirnice! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Bolje ne može – izbrišite podočnjake uz pomoć samo jedne namirnice!

Shutterstock

Odlazite u krevet u razmuno vrijeme. Koristite kreme nerazumno visokih cijena. Osjećate se odlično. Pijete puno vode. Zašto se budite s tamnim kolutovima oko očiju?

Neki od glavnih uzroka pojave podočnjaka su neispavanost, starenje, suha koža, dugotrajno plakanje, rad za računalom, mentalni ili psihički stres.

Koji god da je razlog pojave podočnjaka na vašem licu, tu smo da pomognemo. Riješiti ih se možete tako da preko njih nanesete korektor i puder ili jednom običnom namirnicom koju sigurno imate u hladnjaku!

Što je potrebno: Puna šaka peršina, mala posuda za miješanje, drvena kuhača, jušna žlica vruće vode i dvije vatice za skidanje šminke.

Kako pripremiti: Natrgajte peršin u posudu te ga drvenom kuhačom snažno pritiščite uz rubove posude kako bi se otpustili svi sokovi. Prelijte sve vrelom vodom i pomiješajte.

Kako koristiti: Ohlađenu smjesu stavite na pamučne vatice te ih smjestite ispod oba oka, lezite i ostavite da djeluju 10 minuta. 

Kako djeluje: Peršin je prepun vitamina C i K koji smiruju otekline. Uz dovoljno sna i tekućine, ovaj će pripravak osigurati željene promjene i to u periodu od 2 tjedna.

Saznajte istinu o podočnjacima

Ana A. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo