Danas sami sebi grozno izgledate? Evo kako si možete pomoći! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Danas sami sebi grozno izgledate? Evo kako si možete pomoći!

Foto: Shutterstock

Mnogo žena ima problema sa kronično lošom kožom, dok su druge sretne jer im se jednom mjesečno prištić pojavi na bradi…

Kako pojavu akni i prištića ne možete uvijek spriječiti, dobro je znati kako ih prikriti. Iz tog smo razloga potražili rješenja koja će vam pomoći izgurati dan bez da mislite na to kako vam izgleda lice.

Koristite kreme i ulja

Upravo ste otkrili prišt na bradi? Udahnite. Uzmite serum i hidratantnu kremu i male količine stavite na dlan te prstom tapkate tamo gdje je potrebno. Ova kombinacija će nahraniti kožu i izjednačiti ton. Ovo je super trik kada ste na putu i morate na brzinu prikriti mane.

Korektor

Prvo provjerite sadrži li vaš korektor toksične tvari jer često make up može biti uzročnik crvenila. Lagano ga utapkajte na lice i pričekajte par minuta prije nego nanesete puder kako bi što bolje prikrio crvenilo.

Jedini vodič za uređivanje obrva koji vam treba!

Led

Iako je teško prihvatiti da led ili hladni tuš mogu pomoći koži, ispostavlja se da je istina. Mnoge poznate osobe se ujutro umiju hladnom vodom kako bi umirili crvenilo ili prištiće. Led će umiriti upalu i zatvoriti pore.

Zaboravite na njega

Sad kad ste napravili sve što ste mogli kako bi prikrili izdajicu, vrijeme za novi potez. Zaboravite na prišt. Znamo, lakše je reći nego napraviti ali vjerujte, mali broj ljudi primjećuje prišt na nečijem licu…

9 mitova o plavušama (od kojih su neki i istiniti!)

Ne dirajte lice

Svi imamo nešto zajedničko, a to je da volimo rukama prelaziti preko lica. No, neprestano diranje lica može pogoršati dermatitis i akne jer na taj način prenosimo bakterije i pridonosimo njihovu širenju.

A. A.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo