Ljepota

Ljepota

“Fejkajte” dobar san

Ništa ne govori jasnije “umoran sam” od podočnjaka oko očiju. Čak i ako ste se dobro naspavali, alergije i normalno starenje kože može ih uzrokovati, što znači da ćete izgledati iscrpljeno.

Umjesto slojeva korektora koji podočnjake može učiniti još vidljivijima, iskoristite ove savjete kako sakriti umor vidljiv na licu.

Bijela olovka za oči

Nanešena na unutrašnju stranu oka učiniti će ga svjetlijim i većim. Nanesite male količine olovke na dijelove oko suznog kanala te oko nosnih šupljina. Razmažite nježno malim prstom kako bi ublažili efekt.

Krema

Crni krugovi oko očiju se mogu također pojaviti ako su ispod kože vidljive žile. U tom slučaju potražite kremu koja sadrži peptide za proizvodnju kolagena koji će pomoći pri stezanju krvnih žila.

Korektor

Izaberite korektor žućkastog tona i to do dvije nijanse svjetlije od boje vaše puti. Uz pomoć male četkice za šminku nanesite samo na tamna područja – ako nanesete korektor na okolna mjesta, podočnjaci će i dalje izgledati tamnije.

Skretanje pažnje

Kako bi skrenuli pažnju sa očiju, ne stavljate crnu olovku ili maskaru na donje trepavice: preusmjerite pažnju pomoći jakog ruža ili svjetlijeg rumenila.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo