Ljepota

Ljepota

Francuska manikura je u stvari – američka!

Omiljen odabir mladenki, francuska manikura, u stvari je američka! Naime, ne potječe iz zemlje kroasana i beretki, nego je dobila ovaj toponim iz počasnih razloga.

Baš kao što svaka žena mora u svom ormaru imati malu crnu haljinu, tako mora i savladati pravila dobre francuske manikure. Riječ je o jednom od popularnijih tehnika ukrašavanja noktiju, no malo tko zna da je ona u stvari – američka!

Naime, nastala je 1970-ih godina kada je filmski šminker Jeff Pink osmislio tehniku ukrašavanja noktiju koja je izgledala prirodno, bez puno truda, a s druge strane, elegantno. Tako je uz neutralnu bazu i bijele vrhove stvorio manikuru koja je sjajno odgovarala čestim promjenama kostima glumaca i bez problema se uklopila u scene.

Kako se s promjenom posla prebacio “preko bare” na pariške modne piste, tako je Pink popularizirao ovu vrstu manikure, a gotovo su svi dizajneri poludjeli za njom i htjeli njome ukrasiti svoje manekenke. Kako bi odao čast kreativcima iz Europe, po svom povratku u Ameriku Jeff Pink je preimenovao ovu kreaciju u francusku manikuru te autorski zaštitio ime 1978. godine.

Pink je osnovao jednu od uspješnijih tvrtki koje proizvode lakove za nokte, Orly International, a francuska je manikura postala prvi izbor mladenki i bezvremenski klasik ukrašavanja noktiju.

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo