Ispravite najčešće make-up greške u tren oka - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Ispravite najčešće make-up greške u tren oka

Nanijeli ste previše rumenila? Razmazala vam se maskara po kapku? Želite ublažiti boju sjenila? Ništa lakše!

Donosimo vam nekoliko savjeta uz pomoću kojih ćete biti spremni za
svaku make-up krizu!

1. greška: sjenilo je pretamno

Ponekad će isto sjenilo izgledati drugačije na nama što ovisi o nekoliko faktora kao što su godišnje doba, prehlada, alergije, pa čak i godine. Ako mislite kako je vaše sjenilo pretamno, koristite kistić za sjenčanje kako biste ublažili jačinu njegove boje. Dobro izblendajte sjenilo prema rubovima i prema gore, a ako se i dalje boja čini pretamnom, na kistić uzmite malo svijetlog mat sjenila i nanesite ga na područje cijelog kapka.

2. greška: nanijeli ste previše podloge

Lagano navlažite čistu spužvicu za nanošenje šminke običnom vodom i istisnite ju (spužvica bi trebala biti gotovo suha). Lagano natapkajte lice pokretima prema dolje – tako ćete ukloniti višak pudera.

Bitno je da obratite pažnju na područje oko očiju jer će se upravo ovdje vidjeti svaki sloj koji ste nepotrebno nadodali. Kada spužvicom prijeđete ovo područje, jagodicom prstenjaka lagano osjenčajte kožu ispod kapka kako biste sjedinili podlogu s kožom.

3. greška: previše rumenila

Ponekad je vrlo lako pretjerati s količinom rumenila jer ovisimo o kvaliteti četkice s kojom ga nanosimo i o svjetlu, koje najčešće nije prilagođeno šminkanju (većinom je riječ o malenom ogledalu u kupaonici, zar ne?). Očistite četku kojom nanosite rumenilo (ili uzmite kabuki četku za puder), pokupite malo pudera u prahu i nanesite ga na obraz gdje je potrebno. Ako ovim putem pak skinete previše boje rumenila, nanesite sasvim malu količinu vrlo nježnim potezima – jedva dotaknite kožu lica.

4. greška: prenaglašene obrve

Šminka neće djelovati kompletirano ako nemate uredne obrve koje će vašem licu dati oblik. Ako pretjerate s olovkom za obrve (ili sjenilom), uzmite štapić za čišćenje ušiju i lagano njime prođite obrvom u smjeru suprotnom onog rasta dlačica. Boju ćete ublažiti u tren oka!

5. greška: razmazana maskara po kapku

Iako je za ovu grešku bitnija sama kvaliteta maskare nego nespretna ruka, razmazana maskara je jedna od najčešćih make-up pogrešaka koje znaju žene. Umjesto nanošenja mlijeka za čišćenje na blazinicu i brisanja cijelog kapka, mlijeko nanesite na vrh štapića za čišćenje ušiju i njime očistite maskaru s krivog mjesta. tako ćete minimalizirati štetu, a pokvareno nanošenje sjenila možete vrlo lako popraviti “pokrpavanjem” rupe.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo