Ljepota

Ljepota

Izaberite lak za nokte koji vam potpuno odgovara

Znati kako odabrati idealan lak za nokte zahtjeva malo istraživanja i znanja, a rezultat je bitan jer lakom upotpunjujemo cjelokupni stil.

Što se tiče kombiniranja laka i odječe, postoje neka pravila. Na primjer, za kombinaciju crnog laka i smeđe odjeće veliko NE, ali crni lak će biti idealan na crnu odjeću i to osobito ako imate kratke nokte. Svijetle i nježne nijanse poput ružičaste i bijele idu dobro sa svim kombinacijama.

Odabir laka po boji puti

Mnogi izvori kažu da je izbor laka koji odgovara našoj puti najbitnija stvar pri odabiru laka za nokte. Pravila su ova: svijetle žene bi trebale posegnuti za tamnim bojama laka poput tamno ljubičaste, smeđe ili tamno crvene. Žene čija je put maslinasta ili srednje tamna dobro će stajati također tamno crvena, narančasta ili bež. Tamnopute žene imaju sreće jer im skoro svaka boja laka dobro stoji.

Kombiniranje laka s odjećom

Neki stručnjaci kažu kako se boja odječe ne treba biti ista kao boja laka za nokte, dok neki kažu da je takva kombinacija skroz u redu. Naša je preporuka da slijedite instinkt, ako se bar malo razumijete u boje. Baš kao i omiljena boja odjeće, i boja laka za nokte nije samo odraz osobnog stila nego progovara i o vašem karakteru i temperamentu, pokazala su istraživanja.

Boja šminke i boja laka

Ova istina vrijedi i za vašu šminku, potrebno je uskladiti boje. Ne želite biti prešareni, a isto tako nije poželjno biti “savršeno” usklađen. Iznimka bi bila ako imate jaku šminku (ruž) i isto takav lak. Ovom kombinacijom ćete sigurno privući pažnju i primiti komplimente.

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo