Kad šminkanje krene po zlu... - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kad šminkanje krene po zlu…

Dogodi li se i vama da provedete puno vremena ispred ogledala nanoseći šminku, a na kraju niste zadovoljni rezultatom? Oči poput rakuna, obrazi kao u snjeguljice… Saznajte što činite krivo.

Znate li koja vam nijansa pudera odgovara?

Ako imate crtu između brade i vrata nakon nanošenja pudera – znaći da niste odabrali pravu boju! Uvijek ga isprobavajte na bradi ili unutrašnjoj strani lakta i pod prirodnim svjetlom. Ako se puder ne primjećuje, znajte da ste pronašli pravu nijansu. Puderi koji sadrže žućkasti ton izgledaju vrlo prirodno na svakoj boji tena, od najsvjetlijeg do tamnijeg.

Olovka za usne

Vidljiv rub olovke za usne nikada nije bio moderan, a ako i je davno je zaboravljeno. Obavezno je odabrati olovku samo nijansu tamniju od ruža ili usana. Prilikom nanošenja ne prelaziti rub usana. Usne iscrtajte prije nanošenja ruža, slijedeći prirodnu liniju. Nakon toga, upotrijebite kist za ruž kako bi omekšali i stopili rub olovke s ružem.

Nacrtane obrve

Ako su vaše obrve rijetke, nemojte nikako ovaj problem rješavati tamnom olovkom. Ako želite ispuniti obrve, neprirodan izgled izbjeći ćete korištenjem olovke koja je za otprilike dvije nijanse svjetlija od boje vaše kose. Druga opcija je korištenje kista i ispunjavanje obrva puderom za obrve. Ako su vam obrve doista toliko rijetke, možete koristiti i olovku i puder, ali oprezno.

Rumenilo umjesto sjenila za oči

Ako u nedostatku slobodnog vremena imate naviku umjesto sjenila za oči koristiti rumenilo, prekinite lošu naviku – odmah! Ružičasta boja rumenila nije namijenjena za područje oko očiju. Ako na svoje kapke volite nanositi jednostavnu šminku, radije izaberite bež, svjetlo ružičastu ili prljavo bijelu boju.

Oštre crte rumenila

Ako ne želite izgledati poput pješačkog prijelaza na cesti, ne nanosite rumenilo vodoravnim potezima preko obraza. Kako biste kreirali prirodni izgled rumenila, nasmiješite se i nanosite rumenilo kružnim pokretima. Krenite od vrhova obraza do dijela gdje završava kosa.

Tehnika nanošenja rumenila

Izbjegavajte stavljati rumenilo na dio kože ispod oka, možete si pomoći tako da dva prsta stavite pored nosa i od točke gdje oni završavaju krenete nanositi rumenilo. Rumenilo nanosite na jagodice i to tako da krenete od najviše točke prema van. Nanosite ga (rumenilo u kamenu) malim kružnim pokretima, one kremaste teksture nanosite prstima utapkavanjem.

Prije nanošenja rumenila, stavite na lice tanak sloj pudera u prahu kako se ono ne bi “zaljepilo” za podlogu i djelovalo neuredno!

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo