Ljepota

Ljepota

Kako našmikati četvrtasto lice?

Svako lice ima svoje ljepše dijelove, koje želimo istaknuti i naglasiti, ali i one koje želimo sakriti. Žene obično odabiru vrstu šminke prema odjeći koju nose, no ponekad je potrebno samo slijediti svoje lice i njegove crte.

Podloga

Žene s četvrtastim licem imaju slično široko i visoko čelo i obraze, stoga je potrebno “zakamuflirati” ih. To možete napraviti tako da nanesete svjetliju nijansu podloge na područje oko iznad nosa (na središtu čela) oko nosa, ispod očiju (u obliku slova V koje obuhvaća vrh jagodica) i na bradu.

Rumenilo

Neka vaše rumenilo bude svjetlije nijanse, rozo ili breskvasto, ali izbjegavajte one sa svjetlucavim česticama koje će dodatno naglasiti široke obraze.

Oči

Za razliku od većine lookova, tamno sjenilo koristite u unutarnjem kutu oka koje će istanjiti lice. Neka maskara bude naglašena u dva sloja, a ni umjetne trepavice nisu na odmet.

Usne

Boju ruža za usne možete upariti s rumenilom – birajte svijetle nijanse i izbjegavajte one tamne. Olovkom za usta obrubite usnice i ispunite ih ružem. Svijetla boja će udahnuti život bradi koja će izgledati kao da je podignuta.

Naušnice

Iako nisu uvijek nužne za dobar dojam, naušnice kompletiraju izgled. Klasični ringove na vama neće djelovati dobro. Umjesto njih odaberite oblik koji će naglasiti vaše crte lica i ponoviti ih. Za najbolji učinak nosite četvrtaste ringove, zvjezdice, spirale i kocke, a izbjegavajte malene naušnice.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo