Kako odabrati donje rublje s obzirom na tjelesnu građu? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kako odabrati donje rublje s obzirom na tjelesnu građu?

Prilikom odabira modela donjeg rublja morate znati što tražite i nemojte kupovati rublje samo zato jer vam se sviđa model, boja ili jer je na sniženju.

Kako izgleda vaša kupovina donjeg rublja? Je li puna užitka ili agonije? Što vidite kada obučete na sebe novi par donjeg rublja? Seksi zavodnicu, ženu punu samopouzdanja ili pak ženu koja se ne osjeća dobro u svojoj koži, ali isto tako niti u rublju koje kupuje?

Ne trebate izgledati kao manekenka kako bi vam donje rublje dobro stajalo i kako biste se vi osjećali ugodno i njemu. Važno je da odaberete model donjeg rublja koji vam najbolje stoji, koji će vam istaknuti prednosti i prekriti nedostatke.

Naravno, kako postoje različiti tipovi tjelesne građe, nemoguće je da će svima pristajati svi modeli donjeg rublja. Zato prilikom odabira modela donjeg rublja, morate znati što tražite i nemojte kupovati rublje samo zato jer vam se sviđa model, boja ili jer je na sniženju.

Lijepo donje rublje treba vam dati još više samopouzdanja, bez obzira bilo ono izloženo pogledu drugih ili ne. Osim toga, donje rublje koje vam pristaje dio je vašeg imidža, a još s pravim izborom odjeće može činiti veliku razliku.

Suzite izbor

Ženama koje nikako ne mogu pronaći dobru veličinu grudnjaka ili gaćica, prije nego što se upute u kupovinu donjeg rublja, savjetujemo da izmjere opseg prsiju na najširem djelu i isto tako bokova. Te mjere će vam suziti izbor donjeg rublja koje ćete zbog veličine moći odabrati. Također, dobro promotrite vaš oblik tijela, te krenite u potragu. Evo, što morate tražiti:

Pješčani sat

Za žene koje su građene u obliku pješčanog sata može se reći da su najskladnije građene te da imaju mogućnost najšireg izbora donjeg rublja. Različiti tipovi korzeta stvoreni su za ovakav tip građe, jer još više naglašavaju skladne obline. Ove sretnice, naravno, mogu izabrati gotovo bilo koji model donjeg rublja i izvrsno izgledati u njemu. Sve ovisi o osobnom ukusu.

Oblik jabuke

Žene koje imaju ovaj tjelesni oblik građe najčešće imaju vrlo lijepe noge, koje su im najveći adut, no imaju problem s predjelom trupa i bokova, koji su lijepo zaokruženi. Cilj žena ovog tipa građe je da skrenu pozornost sa svojeg trbuha na druga područja. Zato ovim ženama odgovara šire ili široko donje rublje tamnih boja. Primjerice, baby doll modeli donjeg rublja sa prozirnim detaljima mogu biti opcija o kojoj definitivno trebate razmišljati. Ako pak imate seksi dekolte naglasite ga još više sa push-up grudnjakom, što će vam pomoći da skrenete pozornost s vašeg zaobljenog trbuha, koji će izgledati manje.

Atletska građa

Ovaj oblik građe kod žena najčešće karakterizira vrlo vitka figura s malo ženstvenih oblina. S obzirom da žene atletske građe imaju vitak srednji dio tijela, najbolje je odabrati donje rublje od dva dijela, koje naglašava vitku figuru. Za žene atletske građe vrlo dobar odabir su ženske bokerice ili slični, više rezani modeli.

Što se tiče grudnjaka, preporučamo one podložene i sa žicom ili push-up grudnjake, a kojim ćete ipak koliko toliko naglasiti ženske obline. Detalji na donjem rublju, kao što su nabori i vezovi, mogu pridodati iluziji većeg dekoltea, pa ako vam je cilj povećati ovo područje, ovo je savjet kojeg ne smijete zaboraviti.

Velike i male grudi

Ženama koje imaju velike grudi preporučamo da ih ukrote s korzetima ili halter topovima, jer će oni pružiti vrlo dobru potporu. S druge strane, ženama koje imaju male grudi preporučamo da naglase donji dio tijela, primjerice halterima, samostojećim čarapama i sličnim odjevnim predmetima koje mogu odabrati kako bi postigle željeni efekt.

Visoke i niske žene

Visoke žene za seksi donje rublje svakako neka odaberu haltere, dok niske žene bi se trebale fokusirati više na svileno dvodijelno donje rublje, kako bi se dobio dojam izduženosti. Ono što mora biti cilj svake žene prilikom kupovine donjeg rublja je da moraju stvoriti dojam proporcionalnosti, što će ostaviti dojam skladnijeg izgleda. Još jednom naglašavamo, kupujte donje rublje koje pristaje vašoj tjelesnoj građi, jer je to jedini način da izvučete maksimalnu korist od njega.

Savjeti za blistavi dekolte

Kupovinu donjeg rublja gledajte kao na kupovinu bilo kojeg drugog odjevnog predmeta, primjerice traperica. Kao što morate odabrati model traperica koji pristaje vašoj tjelesnoj građi, jednako je i s donjim dubljem. Prave traperice sigurno će izazvati divljenje mnogih… Jednako je tako i donjim rubljem, koje može i ne mora, ostati vaša mala tajna.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo