Ljepota

Ljepota

Kako odabrati pravi eyeliner?

Za mnoge je žene bilo koji make-up look nezamisliv bez olovke za oči ili eyelinera. Ovaj komad šminke uokviruje oči, čini ih većima, naglašava ih i daje pomalo agresivniji izgled. Kako odabrati koja je vrsta eyelinera za vas?

Tuš

Tekući eyeliner ili tuš učinit će vaše oči svježima, otvorenima i velikima. No, ako ste početnik, možda ova vrsta šminke nije idealna za vas.

Za nanošenje tuša je potrebna smirena i precizna ruka, stoga se pripremite na mnogo pokušaja koji ne moraju nužno donijeti željene rezultate. Jednom rukom lagano nategnite kapak. Budite nježne, inače ćete dugogodišnjim natezanjem uzrokovati jače bore. Mali prst ruke u kojoj imate tuš naslonite na jagodičnu kost i liniju započnite od sredine gornjeg kapka prema vanjskom kutu. Kratkim potezima dugim par milimetara iscrtajte granicu s trepavicama.

Većina žena griješi kada misli da tuš moraju nanijeti u jednom potezu od unutarnjeg kuta do vanjskog. Ako koristite kratke poteze, manje ćete griješiti i lakše pratiti oblik oka.

Eyeliner u gelu

Posljednjih nekoliko sezona su vrlo popularni eyelineri u gelu. Njihova je tekstura gušća i obično dolaze u malim kutijicama poput onih od balzama za usta. Nanose se kistićem, koji je tanji, čvršći i kraći od kista za nanošenje sjenila. Obično su njegove dlačice odrezane pod oštrim kutem.

Ako pripremate smokey-eye, ovo je najbolji izbor za vas. Ne bojte se probati gel eyelinere u boji pravi ljetni hit. U tom slučaju odaberite neutralno sjenilo koje se neće kositi s bojom gela.

Ova vrsta eyelinera idealna je za pin-up look. Kapke ostavite svjetlima ili neutralnima, kistom izvucite podebljanu crnu crtu, a usne ukrasite žarko crvenim ružem.

Olovka

Olovka za oči preporučuje se svim početnicima i ženama koje vole prirodniji izgled šminke. Uza nju uvijek držite šiljilo, koje će vam često trebati.

Ako želite više naglasiti oči, dva puta iscrtajte oči olovkom ili crte učinite debljima. Baš kao i kod tuša ili gela, jednako možete dobiti izgled “mačkastih očiju” ako crtu izvučete prema van – pri tom našiljite vrh kako bi kraj bio tanak.

Olovka za oči jedina se preporučuje za uokvirivanje očiju unutar kapaka. Ovaj korak nipošto nemojte poduzimati tušem ili gelom, a ukoliko imate osjetljive oči, tada ne biste smjeli koristiti ni olovku u unutrašnjosti.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo